ACIRLI Ç.P.A.L TARİHÇESİ

07.04.2018 624

ACIRLI Ç.P.A.L TARİHÇESİ

Okulumuz 28 Ekim 2004 yılında Eğitim- Öğretime başlamıştır. Daha öncesinde belediye hizmet binası olarak kullanılan binada halen Eğitim- Öğretim faaliyetine devam edilmektedir. Okulumuz Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Çok Programlı Lise olarak açılmıştır.İlk Başlarda sadece 4 derslik ve 1 Bilişim Teknolojileri Laboratuarı, 1 müdür odası, 1 Müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası ile ikili öğretim şekliyle Acırlı Beldesine hizmet vermekteydi.Acırlı Belde Belediyesine ait okulumuzun alt katında bulunan boş dükkanları dersliğe çevirmek için girişimlerde bulunduk. 2009 yılının Ağustos ayında Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulumuzun alt katındaki dükkanları dersliğe dönüştürmek için gerekli işlemler tamamlanmış olup, 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılına 10 derslik , 1 Bilişim Teknolojileri Laboratuarı ,1 Müdür odası, 2 Müdür Yardımcısı odası, 1 Öğretmenler odası ,1 Rehberlik Servisi odası, 1 Arşiv odası ile Eğitim- Öğretime hazır hale getirildi. Şu anda okulumuz normal öğretim şekliyle devam etmektedir. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Okulumuz Müdür,  2 Müdür yardımcısı, 9 Öğretmen, 85 Öğrenci, 1 Memur, 2 Hizmetli  ile Eğitim- Öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Okul hizmet binası 520 metrekare, bahçesi de 60 metrekare olmak üzere toplamda 580 metrekarelik alanda hizmet etmeye devam etmektedir.